App Pleasure Boating

De app Pleasure Boating bundelt alle brevetten, vaartuigen en reisroutes in één handig overzicht.

Pleasure Boating is bovendien volledig op uw maat: ze bevat enkel de informatie die voor u relevant is. Dankzij deze app vindt u dus snel en eenvoudig alle informatie die u nodig hebt om in alle rust en veiligheid uw persoonlijke tocht op het water aan te vatten.

Hieronder vindt u meer praktische informatie over de app.

Wat kan ik vinden in de app?

De app Pleasure Boating biedt een handig overzicht van al uw vaartuigen, brevetten en reisroutes. Verder zit er ook een SOS-functie in de app zodat u in geval van nood meteen hulp kan inroepen. Hieronder vindt u een korte beschrijving van die basisfuncties.

Brevetten

Op de homepage vindt u uw brevetten en kan u ze ook laten scannen via een QR-code tijdens inspecties. Verder kan u uw brevetten ook downloaden als pdf-bestand. Zo hebt u uw brevetten ook bij de hand wanneer u offline bent, bijvoorbeeld op zee.

Vaartuig(en)

In het tabblad ‘Vaartuigen’ vindt u uw vaartuigen terug die geregistreerd staan op uw naam. U kan ook andere vaartuigen aanmaken, bijvoorbeeld als u een vaartuig van vrienden gebruikt of een vaartuig huurt.

Trips

In het tabblad ‘Trips’ vindt u uw reizen terug. U kan uw reis binnen België (zee en binnenwateren) zelf aanmaken. U kiest uw vaartuig, uw gebruik (privaat of beroepsmatig) en uw vaargebied. Daarna krijgt u een overzicht van de nodige documenten, brevetten en uitrusting aan boord.

SOS-functie

In het tabblad ‘SOS’ vindt u de SOS-functie. Daarin vindt u manieren om hulp in te roepen indien nodig.

Aandachtszones

In het tabblad ‘Zones’ vindt u basisinformatie terug over enkele zones waar de navigatie voor pleziervaarders bijzondere aandacht vereist. Die zones zijn de zeeboerderij, de windmolenparken en militaire zones op zee, waar Defensie schietoefeningen kan uitvoeren.

Waar vind ik de app?

U kan de app Pleasure Boating gratis downloaden in de Google Play Store en de App Store

FOD Mobiliteit en Vervoer

Op de website van de FOD Mobiliteit en Vervoer vind je Veelgestelde vragen.